Успешно класиране на ученици от 45 ОУ на географски фестивал

На 25 и 26 април 2015 г. град Ямбол беше домакин на Първи географски фестивал в България с участието на софийския отбор с името „Витоша", с възпитаници на 45 ОУ „Константин Величков" и ученици от НПМГ, с ръководител Елисавета Павлова – старши учител по география и икономика в 45 ОУ „Константин Величков".

Нашият отбор беше съставен от Мария Обретенова /VI б клас/, Орлин Тодоров /VI а клас/ от 45 ОУ и Борислав Дочев /12ж клас /, Кирил Александров/12ж клас / от НПМГ, с капитан Борислав Дочев от НПМГ.

img 0386-webВ рамките на фестивала учениците, изкушени от географията, имаха възможност да участват в разнообразни инициативи: интерактивно практическо състезание в уникален за България брейн-ринг формат – „Разходка с изненади", мултимедийна презентация на географа и пътешественик проф. Румен Пенин, географска фотоизложба, празнична географска вечер, екскурзия до Националния Археологически Резерват „Кабиле", представяне на стари географски карти и книги за Ямболския край, среща разговор със Симеон Идакиев, посещение на Планетариум и Сбирка с минерали.

Отбор „Витоша" от София спечели престижното ІІ място и получи купа, сертификат и издания с географска литература.

Участието на младите хора в отборното състезание „Географиада" обогати познанията им по интересната научна дисциплина. То е ценен опит, който им помага да свикнат със състезателната среда и успешно да се подготвят за предстоящи изпитни формати.

Датите 25 и 26 април поставиха началото на нова история при ученическите състезания, посветени на науката, изучаваща великите пътешественици и многообразието на континентите. Участниците от 45 ОУ и НПМГ ще запазят незабравими спомени от присъствието на фестивала. Те си пожелаха отново да се върнат тук след една година.

Елисавета Павлова – ръководител на отбора - 45 ОУ „Константин Величков" – София